Povratak u Top 5 za Salača

Filip Salač je završio Moto2 trku u Motegiju na petom mestu, rezultat koji je izostajao mesecima (od podijuma u ​​Le Manu) – što daje novo samopouzdanje za zahtevan završni deo sezone.

Nisu sve bile dobre vesti za broj 12, koji je danas mogao da završi na boljim pozicijama da nije bilo bola u desnoj podlaktici koji je imao veliku ulogu u upravljanju motociklom tokom trkačkog vikenda.

To je morala da bude povratnička trka za Jeremy Alcobu, i zaista je bila, pošto je Španac sa 23. na startu, prešao cilj na 16. poziciji, veoma blizu bodova zahvaljujući dobrom tempu trke – što je dobro za predstojeća tri uzastopna događaja u Indoneziji, Australiji i Tajlandu.

Filip Salač

5. mesto – FILIP SALAČ #12

„Bila je to odlična trka uprkos ne tako sjajnom startu. Izgubio sam tri mesta do prve krivine… Imali smo tempo lidera u ranim krugovima bez pritiska na granicu i tada sam razmišljao o podijumu. Motocikl je bio savršen, ali je onda na moje performanse uticala desna podlaktica jer me je pumpa za ruku sprečila da budem brz koliko sam želeo. Šteta jer je motocikl bio vredan pobede.”

Jeremy Alcoba

16. mesto – JEREMY ALCOBA #52

„Završavamo prilično težak vikend. Tempo trke nije bio loš. Na početku nisam mogao da doguram do granice jer sam se borio da prestignem one ispred sebe. Tada sam bio konstantno brz čim sam imao čist put ispred sebe. Jasno je da start sa kraja ne pomaže, tako da ćemo pokušati da budemo konkurentni već od FP1 na sledećim trkama.”

Ispratite sledeću trku u Moto 2 klasi koja se održava na Mandaliki, u Indoneziji,  od 13. do 15. oktobra i navijajte za QJMotor Gresini Racing.

QJMOTOR Srbija

Share:

Marko Andrić

Marko Andrić

Na temu

Slični textovi