O NAMA

Šta je QJMotor?

QJMotor je premium brend motocikala osnovan 2020. godine. Vizija ovog brenda predstavljena je u njegovom jednostavnom sloganu „Always forward“, koji pokazuje usmerenost brenda na napredak i razvoj. Iako mlad brend, QJMotor se brzo probio na tržište Kine i posle samo 3 godine doneo odluku o širenju na tržište Evrope. Ambicije brenda su da bude lider u globalnoj pametnoj industriji motocikala.
Vrednosti brenda prikazane su kao kratko objašnjenje 5 ključnih reči:

Napred-Dunite u rog napretka koji vozi budućnost,
Snaga-Vozna sila bez premca kojom možeš pokoriti daljine,
Izgled-Beskonačno mogućnosti da se snovi ostvare,
Zabava-Voznja je zabava puna užitaka,
Iskrenost-Usluga bez briga nas spaja bliže kao porodicu.

Kakve motore QJMotor ima u svojoj ponudi?

U svojoj ponudi QJMotor ima razne modele, od skutera malih zapremina(50cc) do adventure motora velikih zapremina(1000cc), pa čak i električnih modela. Širina game ovog brenda je njegova velika prednost, jer postoji motocikl za svakog tipa kupca. U segmentu skutera nalaze se retro skuteri, urban modeli kao i e-skuteri i klasični skuteri i variraju od 50 do 350 kubika. Kod motora je ponuda još šira jer pored pomenutih adventure motora u ponudi se nalaze i street cruiser-i, retro sport, sport naked kao i trkačke replike.

Gde se proizvodi QJMotor?

QJMotor se proizvodi u gradu Wenling u provinciji Zhejiang u Kini. Pravi se u fabrici Qianjiang, koja je osnovana 1985. godine i danas broji 4.000 zaposlenih. U ovoj fabrici pored ovog brenda sklapaju se motori brendova Benelli i Qjiang. Svaki brend ima svoju poziciju na tržištu. Fabrika je sa svoja 3 brenda lider na domaćem tržištu Kine poslednjih 9 godina u kategorijama srednje i velike zapremine. Iz ove fabrike se motori izvoze u 130 zemalja i regiona širom sveta. QJMotor je poslednji brend iz ove uspešne fabrike i pozicioniran je kao premium brend, za koji je fabrika implementirala sva znanja iz druga dva brenda kako bi napravili još bolje motocikle.

Država i regiona
0
Velika brenda
0
Zaposlenih
0

Ko je vlasnik QJMotor-a?

QJMotor je deo Geely grupacije, osnovane 1986. godine, jedne od najbrže rastućih kompanija na tržištu automobilske industrije i tržištu motocikala. Brendovi koji su pod vlasništvom ove grupacije su međunarodno poznati, a neki se prodaju, ili su se prodavali i na našim prostorima. Ti brendovi su: Geely, Volvo, Lotus, Polestar, Proton, Smart (u zajedničkoj saradnji sa Mercedes-Benz AG), Benelli, Keeway, QJMotor i drugi. Od 2022. godine poseduju i 7.6% akcija brenda Aston Martin. Ova grupacija je deo Fortune 500 liste poslednjih 11 godina i smatra se za jednom od najuspešnijih grupacija u svojoj industriji. Broji čak 80.000 zaposlenih i 2022. godine je prodala čak 2.3 miliona vozila.

QJMotor je bio deo Moto3 šampionata, a sada i u Moto2?

QJMotor je u saradnji sa Moto3 timom Avintia Esponsorama postao deo Moto3 šampionata 2022. godine. Mladi vozač Elia Bartolini iz akademije legendarnog vozača Valentina Rosija je bio vozač ove ekipe. Ulazak u Moto3 šampionat nije zadovoljio ambicije ovog proizvođača, koji je u januaru 2023. godine objavio
saradnju sa Gresini Racing timom i ulazak i u Moto2 šampionat, pod nazivom QJMotor Gresini Racing. Filip Salač, Češki vozač koji je i 2022. godine bio u ovom timu ostvario drugo mesto na trci u Tajlandu. Jeremy Alcoba, njegov kolega u ovom timu je novajlija u Moto2 kategoriji. Tim će biti u svojim prepoznatljivoj svetlo plavoj boji pomešanoj sa novom QJMotor crvenom bojom. Tim je već u svojoj prvoj zajedničkoj sezoni napravio uspeh i popeo se na podium.

Koliko godina je garancija na QJMotor motore i skutere?

Garancija na sve motore i skutere brenda QJMotor u ponudi Autopromet motors-a biće do 4 godine, u zavisnosti od modela u ponudi našeg brenda.